Marjolein Schillemans

Oefentherapeut Mensendieck

Psychosomatisch oefentherapeut, bedrijfsoefentherapeut, ACT-therapie en leefstijl coach.

Ik ben Marjolein Schillemans. In 1991 ben ik als oefentherapeut Mensendieck afgestudeerd en heb mij door middel van studie gespecialiseerd als psychosomatisch/ACT therapeut en bedrijfsoefentherapeut/slaapoefentherapeut en leeftijlcoaching. In mijn praktijken te Eindhoven en Nuenen ontvang ik mensen met houding- en werkgerelateerde klachten waaronder nek- en rugklachten, CANS (RSI),t een werkplekbezoek met gebruik van een spierspanningsmeter maakt soms deel uit van de behandeling. Ook neurologische en orthopedische klachten vallen in mijn werkgebied, denk aan hernia/discopathie, kanaalstenose, hoofdpijnklachten, slijmbeursontstekingen maar ook scoliose en artrose.

Als psychosomatische oefentherapeut help ik bij spanningsgerelateerde /angst klachten, denk aan hyperventilatie, spanningshoofdpijn, omgaan met angsten en depressies maar ook onverklaarbare- en chronische klachten. De behandeling bestaat uit gesprekken die afgewisseld worden met oefeningen met als doel: beter te kunnen ontspannen en dichter bij jezelf te komen.

Ik heb mij gespecialiseerd in SOLK klachten dat zijn klachten zonder duidelijke lichamelijke oorzaak. Daarnaast werk ik in de praktijk aan valpreventie voor ouderen en neem ik val-screening af om valrisico’s in kaart te brengen.

Buiten de muren van de praktijk ben ik werkzaam als bedrijfs- en leefstijloefentherapeut en verzorg ik trainingen op locatie en werkplekbezoeken bij bedrijven.

Afgelopen jaar heb ik mij gespecialiseerd in ACT-therapie en leefstijl geneeskunde.