Duizeligheid

In het algemeen wordt onder duizeligheid verstaan; Het gevoel dat beleefd wordt als de relatie tot de ruimtelijke omgeving verstoord is. Wat u voelt kan per patiënt verschillen. Het kan gaan om draaierigheid of zweverigheid. Het gevoel alsof de wereld om u heen draait of het idee dat u zelf rond tolt. U weet soms niet meer waar u bent en kunt het gevoel hebben om te vallen. Ook kunt u last hebben van angst, transpireren, misselijkheid en braken.

Duizeligheid is een klacht die veel voorkomt. Veel huisartsen horen deze aandoening op hun spreekuur. Bij 3 tot 14% van de patiënten die bij de huisarts komt is duizeligheid de hoofdklacht. Het is ook een klacht die sterk leeftijdsafhankelijk is. Duizeligheid komt vooral veel voor bij mensen ouder dan 65 jaar.

Duizeligheid kan zeer bedreigend zijn. Het brengt u immers letterlijk en figuurlijk uit balans. U kunt er zo onzeker van worden dat het uw dagelijkse leven beïnvloedt. De sociale en maatschappelijke gevolgen van duizeligheid zijn dan ook vaak groot. Zeker bij oudere mensen kan het soms leiden tot verlies van zelfstandigheid.

In onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van duizeligheid. Als het gaat over BPPD ( draaiduizeligheid) of vestibulaire duizeligheidsklachten en duizeligheid die bestaat door hyperventilatie en lage bloeddruk. Neem gerust contact met ons op om informatie te krijgen  en/of wij iets voor u kunnen betekenen.